1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Arsim


Почна новата учебна година 2012-2013

PDFПечатиЕ-пошта

DSCN7059

Денеска на 03.09.2012 почна новата учебна година во сите централни и подрачни училишта на општина Боговиње без никаков одреден проблем, додека во ОУ  “Лириа” н.м. Жеровјане сеуште продолжуваат работите за реновирање на училишниот објект, кои работи не претставуваат пречка за учебниот процес и се предвидени да завршуваат за еден краток временски период.

Раководството на општина Боговиње им честита на сите Директори, наставници и ученици за новата учебна година 2012-2013, посакувајќи им добра работа и успех за учебниот процес.


Продолжуваат активностите во училишната инфраструктура во општина Боговиње

PDFПечатиЕ-пошта

DSC00146

Почнаа работите околу реконструкцијата, инсталација на централното греење, инсталација на електричната енергија и малтерисувањето на внатрешноста на училишниот објект ” Лириа”- Жеровјане- општина Боговиње.

Повеќе...

Се именува вршител на должност за Директор на о.у. “Сами Фрашери”-Пирок

PDFПечатиЕ-пошта

DSCN6753После завршувањето на мандатот на Директорот на о.у. “Сами Фрашери”-Пирок, денеска (19.07.2012) во Кабинетот на Градоначалникот на општина Боговиње г. Хазби Идризи беше назначен вршител на должност за Директор на училиште г-ѓа Јетмире Османи

Повеќе...

 

Подрачното основно училиште "Дервиш Цара"-Калник се опремува со инвентар

PDFПечатиЕ-пошта

DSC00025

На 21.06.2012  подрачното основно училиште" Дервиш Цара"-Калник се опреми со инвентар за 4 училници(клупи, шкафови, наставнички маси, столици и слично).

Повеќе

 

Aktvendim

Aktvendim për vlerësim strategjik të mjedisit jetësor për P.U  f.Zherovjan Blok.7 P.N.7.1.kk

001Shkarko

Live Qendra

Live Stream

Гледања на содржината : 876007